O nas

Na prelomnici tisočletja sta se v nas porodili želja in potreba, da bi spremenili dotedanji meščanski način življenja in tako zaživeli preprosteje ter vsakodnevno imeli tesnejši stik z materjo Zemljo. Želeli smo negovati in posredovati vrednote, ki niso povezane s hrepenenjem po vedno večjem materialnem bogastvu in stalni materialni rasti.

Vseskozi nam je bilo vodilo pristno življenje na prekrasnem Krasu in iskanje novih, izvirnih poti za naš nadaljnji razvoj; pridelovanje zdrave hrane, obenem pa tudi skrb za zdrav in ekološko naravnan življenjski slog.

Odločili smo se, da se preizkusimo v ekološkem oz. biodinamičnem načinu kmetovanja, saj človek, ki svojo zemljo obdeluje in neguje po taki metodi, resnično postane vezni člen med rastlinami, živalmi, zemljo in kozmosom ter posledično najde pot do lastne duše ter duha ...

Tako pridelano hrano in izdelke lahko okusite v prostorih naše izletniške kmetije, v jedilnicah na prostem, po predhodnem naročilu pa vam ekološke obroke dostavimo tudi na dom.

Nas, naš način življenja ter našo kmetijo lahko doživite z različno intenzivnostjo v doživljajskih paketih, ki smo jih skrbno in smiselno sestavili za dnevne obiskovalce in goste.

V sodelovanju s Centrom naturopatije Naturopathie Karst našo ponudbo nadgrajujemo z možnostjo individualnega posveta pri diplomiranem naturopatu.

Legenda – razlaga pojmov

Biodinamika

Biodinamika je metoda kmetovanja, ki poleg ekoloških zakonitosti upošteva tudi zakonitosti naravnega gibanja Zemlje in letnih časov. Utemeljitelj je dr. Rudolf Steiner, ki je utemeljil tudi antropozofsko medicino, evritmijo in waldorfsko pedagogiko. Osnova so ekološko in biodinamično pridelana semena in sadike, kompost za gnojenje, kolobarjenje, pripravki za zaščito rastlin in zelišč ter minerali, ki krepijo rastline in zmanjšujejo pojav bolezni ter škodljivcev. Ne uporabljajo se gensko spremenjeni organizmi, razkužena semena, umetna gnojila, pesticidi in druga kemična sredstva.

Demeter

Demeter je blagovna znamka, ki označuje hrano najvišje kakovosti. Pridelke in izdelke, pridelane po načelih biodinamike in strogih smernicah pri pridelavi in predelavi za pridobitev in uporabo blagovne znamke Demeter, kar pomeni, da so kmetije celosten organizem, ki ga tvorijo rastline, živali in ljudje; hrana je polna življenjskih in vitalnih sil, ki prinašajo zdravje in duhovno rast, kolobarjenje, uporaba kompostov; spoštovanje integritete živali; krma je pridelana na lastni kmetiji; prepovedani so živalski hormoni, rastni regulatorji, gensko spremenjeni organizmi, CMS hibridi, sintetična fitofarmacevtska sredstva, …; poudarek je na kakovosti in ne na količini.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Preberi več