O nas

Na prelomnici stoletja sta se v nas porodili želja in potreba, da bi spremenili dotedanji meščanski način življenja in tako zaživeli preprosteje ter vsakodnevno imeli tesnejši stik z materjo Zemljo. Svojim otrokom smo želeli predati vrednote, ki niso povezane s hrepenenjem po vedno večjem materialnem bogastvu in stalni materialni rasti.

Vseskozi nam je bilo vodilo pristno življenje na prekrasnem Krasu in iskanje novih, izvirnih poti za naš nadaljnji razvoj. Pridelovanje zdrave hrane, obenem pa tudi skrb za zdrav in ekološko naravnan življenjski slog se je kazala kot zanimiva opcija. Odločili smo se, da se preizkusimo v ekološkem oz. biodinamičnem načinu kmetovanja, saj človek, ki svojo zemljo obdeluje in neguje po taki metodi, resnično postane vezni člen med rastlinami, živalmi, zemljo in kozmosom ter posledično najde pot do lastne duše ter duha ...

Končno nismo več hrepeneli po oddihih in izletih ob koncih tedna in čutili potrebe po pobegu iz prenatrpanega ter kaotičnega vsakdana. Vse, kar je nastalo za tem, je sad teh naših stremljenj in prizadevanj.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Preberi več