Center naturopatije Naturopathie Karst

Začetki zahodne medicine naj bi segali v čas grške civilizacije, 4.st.p.n.št., ko sta z vodenjem in oblikovanjem medicine pričeli glavni filozofski šoli. Eno je ustanovil Hipokrat s poudarkom, da je individuum celota in ga je tako potrebno tudi proučevati in zdraviti. V drugi šoli, ki je delovala v Knidosu, so obravnavali bolezen kot vsiljivca, ki ga je potrebno uničiti. Zdravniška intervencija je bila usmerjena v odpravljanje znakov bolezni. In ta dva nasprotujoča si pristopa se pojavljata skozi zgodovino do danes, ko vse pogosteje o holističnem pristopu k zdravljenju človeka ne govorimo več kot o 'alternativni', temveč o integrativni oziroma komplementarni medicini.

Terapevti s področja naturopatije psihosomatike biopsihokvantistike obravnavamo človeka holistično, torej celostno, in se pri iskanju vzrokov za težave z zdravjem opiramo na pet bioloških zakonov (dr. Ryke Geerd Hamer). Namen tretmajev je spodbuda in podpora organizmu pri samozdravljenju.

Tudi naturopati biopsihokvantisti, podobno kot biodinamični kmetovalci, pri obravnavi človeka upoštevamo zakonitosti biologije, psihologije in kvantne fizike. V okviru sodelovanja z Biodinamično kmetijo Pri Kamnarjevih Center naturopatije Naturopathie Karst omogoča možnost individualnega posveta z naturopatom.

Medtem, ko bodo preostali družinski člani in prijatelji uživali v družbi domačih živali, spoznavali življenje na biodinamični kmetiji in svojevrstno demeter kulinariko, si vzemite urico časa zase, za svoje zdravje, morda za tegobo, s katero se že dlje časa soočate, in si privoščite obravnavo pri naturopatu.

Čas trajanja: cca. 60 min
Cena: 50 eur

Po predhodnem dogovoru, tel. +386 64 205 089

Tina Kodre, dipl. naturopatije psihosomatike biopsihokvantistike

Legenda – razlaga pojmov

Akupunkturna masaža po Penzlu (APM)

Akupunkturna masaža po Penzlu (APM) je sproščujoča, popolnoma neinvazivna metoda akupunkture s stimulacijo akupunkturnih točk na površini kože. Opravlja se z medeninasto paličico in je primerna za vse starostne skupine, tudi za otroke in starostnike. Posebej dobrodošla je pri ljudeh, ki imajo strah pred iglami. Temelji na znanju klasične akupunkture, kiropraktike in auriculoterapije.

Kranio-sakralna terapija

Kranio-sakralna terapija je nežna tehnika manipulacije s tkivi in kostmi. Vključuje sodobna znanja s področja anatomije, fiziologije in embriologije. Metoda je neinvazivna, varna in primerna za vse starosti. Namen terapije je vzpostaviti v organizmu naravno ritmično gibanje struktur in aktivacijo imunskega sistema.

Visceralna mobilizacija

Visceralna mobilizacija je nežna manualna terapija za sproščanje kompenzacij organizma, ki povzročajo disfunkcije in bolečine.

Reiki

Reiki je odlična podpora organizmu pri lajšanju in odpravljanju bolečin, pri rehabilitaciji, izboljšanju počutja, pomlajevanju, povečanju vitalne energije v telesu, za blaženje depresije in anksioznosti, …

Oligoterapija

Oligoterapija je uporaba mineralov v velikosti molekul raztopljenih v vodi – oligoelementi, ki so v telesu prisotni v manj kot 0,01-odstotka skupne telesne mase. Gre za snovi, ki sodelujejo v strukturah tkiv ali delujejo kot koencimi za aktivacijo pomembnih biokemičnih procesov v telesu. Pomanjkanje teh snovi v organizmu privede do neravnovesij, ki lahko povzročijo resne težave z zdravjem.

Fitoterapija

Fitoterapija uporablja dele zdravilnih rastlin oziroma njihove izvlečke.

Floriterapija

Floriterapija je terapija s cvetnimi esencami (Bachove, Avstralske, živalske, … esence).

Aromaterapija

Aromaterapija je terapija s hlapnimi rastlinskimi snovmi, znanimi kot eterična olja, in njihovimi stranskimi produkti hidrolati.

Naturopatija

Na prepričanju, da je človekov organizem sposoben samozdravljenja, temeljijo vse tradicionalne medicine z večtisočletno tradicijo, tudi naturopatija. Terapevti s področja naturopatije psihosomatike biopsihokvantistike obravnavajo človeka holistično, torej celostno, in se pri iskanju vzrokov za težave z zdravjem opirajo na pet bioloških zakonov (dr. Ryke Geerd Hamer). Namen tretmajev je spodbuda in podpora organizmu pri samozdravljenju.

Ne gre za obliko alternativne medicine, ki bi nadomeščala uradno konvencionalno medicino, temveč gre za komplementarno obliko medicine, ki dopolnjuje. Najbolj razširjena in poznana je naturopatija v ZDA in Kanadi, kjer je enakovredna uradni konvencionalni medicini. V Evropi jo kot komplementarno, dopolnilno obliko zdravljenja priznavajo Belgija, Švica, Francija, Nemčija, Romunija, Grčija in Španija.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Preberi več